Tiesitkö, että matkailuala kattaa joka kahdennentoista työpaikan maailmassa!

Matkailuala on globaalisti yksi suurimmista työllistävistä aloista. Vaikuttavuudesta ei voida kiistellä, kun koko maailmassa joka 12. työ on matkailualalla. Maailmanlaajuisessa toimialavertailussa ilmeni, että matkailuala kasvaa kovempaa tahtia kuin mikään muu ala – nopeammin kuin esimerkiksi rahoitusala, terveydenhuolto tai monet teollisuuden alat, kuten autoteknologia.

Kun verrataan eri alojen suoraa rahallista tuottoa, yltää matkailuala globaalilla tasolla TOP 3:een. Suoriin tuloihin viitatessa tarkoitetaan matkatoimistoja, matkanjärjestäjiä ja hotelleja. Epäsuorissa tuloissa matkailuala vie kirkkaasti kärkisijan. Epäsuorat tulot kattavat esimerkiksi tapahtumat, ravintolapalvelut ja ”shoppailutulot”.

Työpaikkoja alalta löytyy maailmanlaajuisesti yhteensä noin 235 miljoonaa! Mikä olisikaan parempi tapa vaikuttaa tulevaisuuden näkymiin kuin osallistua matkailualan koulutukseen ja sen järjestämiseen?
Tulevaisuuden miljoonat ammattilaiset koulutetaan nyt!

Vaikuttavaan matkailualaan pääsemme syventymään lisää
Matkailukoulutuksen verkostopäivillä niin keynote-puhujien kuin interaktiivisten työpajojenkin muodossa. Tervetuloa mukaan!

 

Lähde: Pappas, N. & Bregoli, I. (2016) Global Dynamics in Travel, Tourism and Hospitality. IGI Global. Hershey, USA.